В Американско-английската академия учат деца от повече от 30 държави

aeaАмериканско-английската академия (International School of Sofia) в София се намира в село Лозен и е едно от най-модерните елитни училища у нас, което работи по билингвална система на обучение. Най-големия актив на школата всъщност са преподавателите с техните опит, талант за преподаване и професионални умения.

В академията се полагат всички усилия сформираните групи от ученици да се развиват и обучават в благоприятна среда, в която постоянно да бъдат подтиквани да се развиват в различните дисциплини и да усъвършенстват своите социални умения. Ръководството на АЕА припознава за общи цели на целия учителски колектив академичното развитие на преподавателите – от детската градина до последната образователна степен, а именно средното образование. В близко бъдеще ръководството се надява да успее да приложи по-добър мониторинг на стратегиите, чрез които учащите ще могат да се обучават по нови и креативни подходи, които са с доказан резултат. Специалният подбор на учебници предвижда през новата учебна година (2016/2017) те да бъдат подменени с нови.

На базата на обучителната програма на академията, освен академично познание, учителският колектив се стреми да развие в потребителите на адаптивни умения към интеркултурална среда. Тези умения са изключително важни за всеки потребител и екипът от професионалисти се надява всеки ученик да живее, в края на краищата, в един глобален свят без ограничения, дискриминация и остарели стереотипи. В тази среда потребителите на първо място се научават да прегръщат различията помежду си. Празнувайки различията си, те се научават да се приемат такива каквито са и да се чувстват равностойни, което премахва границите в тяхното съзнание.

Мисията на АЕА е насочена към постигане на целта да се възпитават и обучават граждани на света, които да се интересуват от всяка област на познанието.

Третата отличителна характеристика на престижното частно училище е в подкрепа на българските потребители и се отнася до развита от ръководството дуална система на образование. На участниците в билингвалната система се преподава едновременно по българските и по американските изисквания на образование, а след като обучението им приключи им се изготвят български и американски дипломи за завършено средно образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>