Антислип качества на плочките за баня

Банята е влажно и мокро помещение с потенциално рискова среда. Затова на собствениците им се налага, когато избират плочки за баня, да разрешат няколко въпроса: да намерят евтини плочки за баня; плочките да имат отлични антислип (противохлъзгащи) функции; плочките да са нови, дълготрайно и визуално представителни. В този текст, ще се занимаваме с втория въпрос – антислип качествата на плочките.

 

Ето един факт, който е от значение. Когато големите марки на пазара, български или чуждестранни предлагат колекция плочки за баня, в зависимост от категорията, всички модели в колекцията имат сходни цени. Тоест антислип плочките не са по-скъпи от останалите предложения във всяка една колекция. Още повече, те са пригодени за тази мокра и влажна среда.

 

Цената зависи от качествата вложени в самата колекция, а не от това дали плочките са с противохлъзгаща функция. Така че можете да разглеждате различните колекции, някои от тях доста скъпи, някои са на средни цени, други в категорията евтини плочки за баня.

 

Антислип качествата на плочките се подобряват с всяка една пазарна година. Това е така, защото производителите намират все повече технологични решения и пропорции в материалите. Така те осигуряват плочки за мокри пространства, с много високо и подобрено качество.

 

Антислип плочките са предназначени за мокри помещения каквито са банята, кухнята, пространства около басейн, сауна, спа помещения, перални помещения. За да изберете правилните антислип плочки трябва да проверите стойностите (рейтингите), с които са означени. Колкото по-висока е R-стойността, толкова по-голям е противохлъзгащия фактор.

 

Антислип плочките за баня не се различават на външен вид от другите плочки в една колекция. Противохлъзгащият фактор е видим само от опитно око. Така че просто можете да се доверите на производителите, че ви предоставят това, което пише на опаковката. Съвсем в реда на нещата е да намерите евтини плочки за баня, с добър антислип фактор. Просто разглеждайте различните предложения и сравнявайте цените, и така ще стигнете до най-доброто решение за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>