Барокамерата е за всички

Всяко заболяване е съпроводено с липса на кислород или местна кислородна недостатъчност. Хипербарната кислородна терапия може да помогне когато болестта се съпровожда с кислороден недостатък в който и да е участък на организма.

В барокамерата пациентите се лекуват след преглед на тяхното функционално състояние, генетичните особености, което е и в основата на регламентираната доза кислород под налягане. При това се лекува комплекс от заболявания, което осигурява здравето на целия организъм.

Лечението в барокамерата увеличава работоспособността, изчезват симптомите на хронична отпадналост, нормализира се съня, лекуват се стомашни язви, повишава се имунитета и настроението на пациентите.

Кислородната терапия подобрява ефекта на медикаментозното лечение, прочиства се кръвта от токсини, нормализира се дейността на сърцето, намалява холестерола в кръвта. Изчезват раздразнителността, задуха, нормализира се пулса, намалява се размера на черния дроб, увеличава се отделянето на урина.

Лечението с лекарства често предизвиква алергични реакции на организма, препаратите могат да повлияят лошо на черния дроб, стомашно-чревния тракт, кръвта. Антибиотиците създават условия за възникване на устойчиви форми микроорганизми.

Лечението в барокамерата се явява ефективен физиологичен метод. Това е подаване под налягане на газова смес, обогатена с кислород, където се намира пациента. Дозировката и времето на престой се определят индивидуално.

Този начин на лечение позволява кислорода да проникне в тъканите, изпитващи кислороден глад, и да отстрани проблема.

Трябва да кажем, че сферата на приложение на лечението в кислородната камерата е много широка. Това са не само хронични заболявания, но и заболявания, свързани с нарушение на кръвообръщението, захарна болест и много други.

В последните години кислородната терапия намира все по-широко приложение за борба с излишните килограми. За изгаряне на мазнините е нужен кислород – ето защо на хората с излишно тегло, се препоръчат колкото е възможно повече време да прекарват в движение на свеж въздух.

Прилагането на лечението с кислород има малко противопоказания. Към противопоказанията за лечение с кислородна терапия може да се отнесат туберкулозата, злокачествени заболявания, сърдечна декомпенсация, инфекциозни заболявания, склероза на главния мозък.

Барокамерата може да бъде снабдена с дистанционно компютърно управление, което позволява да се осигури безопасността на болните в периода на лечението. Осигурен е постоянен контрол на сърдечния ритъм и адаптацията в хода на лечението.

Има възможност постоянно да се измерват, и в случай на необходимост, да се се променят параметрите на въздушната среда в барокамерата. Към тези параметри се отнасят кислород и въглероден двуокис, температура, налягане, влажност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>