Златни медальони – антики и съвременност

В някаква степен думите медал и медальон се явяват взаимозаменяеми. Като правило медал се използва във връзка с награда за военна служба, а медальон – за означаване на други видове медали, например, които са за ознаменуване на исторически събития; колекционерски издания или бижута.

Изработването на медальони е започнало от времето на Римската империя и продължава до наши дни. В зависимост от целта те могат да бъдат изработени от злато, сребро, мед, бронз и други метали. Някои изделия се правят от два или три материала.

Златните медальони имат малък тираж в сравнение с техните по-евтини събратя. Те представляват интерес за инвестиция и колекция.

Ако проявявате интерес към старинни златни медальони, то при покупка на такива бъдете внимателни за наличие на тъмни петна или обезцветяване. Не трябва да имат драскотини и повреди.

Някои антикварни медальони имат лоша репутация в контекст на това, че хората считат всяко изделие, което е донесло нещастие на бившия си собственик, ще окаже негативно въздействие на сегашния си собственик.

Все пак, това е само спекулация и вие не трябва да се съобразявате с това, ако харесвате майсторски изработени златни медальони. Всъщност, вие ще закупите златно изделие, което има своя история, с каквато не може да се похвали никоя друга стока.

Ако не можете да си позволите автентичен старинен медальон от злато най-висока проба, то струва си да закупите украшение от съвременен производител, но което има аналогичен античен вид.

Предлагат се медальони от викториански, римски и ацтеки стил. В допълнение към златото медальоните могат да бъдат изработени от бронз, никел, сребро. Медальоните могат да се носят на верижка, не зависимо от какво е изработена, но това не оказва влияние на красотата им.

В последно време родителите подаряват на децата си детски златни медальони.

В интернет ще откриете онлайн-магазини, които предлагат разнообразие от златни медальони. Там можете да разгледате каталозите както за антични, така и за съвременни модели.

Като се запознаете с качествата им и, разбира се, цените, можете да си поръчате това, което ви устройва.
В сайтовете на магазините ще откриете телефони за връзка и можете да се консултирате с компетентни специалисти в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>