Зъбни помпи с външно и вътрешно зацепване

Зъбните помпи са един от вариантите за изпомпване на флуиди с различен вискозитет. Те са отличен вариант за преноса на течни химикали, масла, бои и дори нефт. Съоръженията, които можете да използвате са с външно и вътрешно зацепване, за което ще пишем в следващите редове. По-важното е да се знае, че са неизменен помощник за съвременната индустрия.

Ако се спрете на зъбни помпи с външно зацепване, то трябва да знаете, че към тях са прибавени назъбени колела, които могат да бъдат спирални или с така наречената рибена конструкция. Шумът при тези работата с тези помпи е сведен до минимум, заради прецизната им изработка. Дизайнът на помпите намалява негативните сили, които влияят на работата им.

Що се касае до зъбни помпи с вътрешно зацепване, при тях се работи с по-ниско налягане (до 14MPa). Те представляват система от ротори, които се грижат за производителността им. От гледна на точка на дизайна, те не са по-добри от помпите с външно зацепване, но пък може да се каже, че са далеч по-компактни и лесни за пренасяне от едно на друго място.

Лесното изпомпване на абразивни течности и чувствителни флуиди е в основата на успеха на съвременните зъбни помпи. Преработването на нефт, козметичната индустрия, фирмите за създаване на автомобилни бои и така нататък могат да разчитат на надеждните съоръжения за тежката работа. Тук трябва да отбележим и достъпната цена на различните видове помпи. В интернет пространството ще откриете инструкции за работа със зъбни помпи, а също и подробна информация относно цените, различните предложения, качествата на помпите и още много подробности. Препоръчваме ви да купувате продукти, само от доказано добрите фирми.

В обобщение
Използването на зъбни помпи е масово и това провокира производителите да ги направят още по-качествени и функционални. Заради голямата конкуренция цените на тези съоръжения падат, а от това може да спечели както индустрията, така и битовите потребители. Надяваме се да сме провокирали интерес към този вид продукти,и да ги употребите най-рационално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>