stream2

Иновации за подобрение на стриймингът

През 2016 г. средният видео трафик по интернет се оценява на 23.2 ексабайти на месец. Очаква се до 2018 той да достигне 71,5 ексабайти на месец.

За да се добие по-ясна представа, един ексабайт е 1,000^6 байта или около 1 048 576 терабайта. Това са много данни. Днес ние възприемаме видео съдържание в по-големи количества, при по-високи качества и на повече устройства и платформи чрез услуги като Netflix, YouTube и Vimeo.

Всички тези данни могат сериозно да забавят времето за зареждане, което да доведе до големи спадове в приходите за компаниите. Една нова иновация е управлението на мрежата за доставка на съдържание (CDN) за да се стимулира процесът на изтегляне и повишаване на скоростта на сайта.
CDNs представляват сървъри, поставени по-близо до потребителите за да се намали латентността в предаване на съдържание за мрежи на дълги разстояния. Те са свързани помежду си по интернет и подпомагат оптимизирането на работата на мрежата.

Бързият растеж на стрийминг услугите, увеличаване на натоварването на мрежовата инфраструктура, огромните намаления на разходите, както и възвращаемостта на инвестициите са сред основните фактори за технически иновации в сферата за споделяне на информация.
Една такава иновация е адаптивен стрийминг на базата на характеристиките на мрежовата производителност, като латентност и неизползвана честотна лента, за потребителски устройства като таблети и мобилни телефони, както и на поточно съдържание, като например SD, HD, или ниска резолюция. С такива функции съдържанието може с високо качество да бъде доставено до всички устройства. Могат също да се капитализират иновации в доставянето на съдържание OTT, които включват класически стрийминг, контрол на съдържанието и платено съдържание. Такива приложения могат да позволят на операторите да се фокусират върху предлагането на поръчкови решения в зависимост от изискванията на клиента, както и да подпомогнат запазването на потребителската база и подобряване на средния приход от потребител.

Ако сте в стрийминг бизнеса и искате винаги да сте начело, трябва да следите внимателно новите подобрения и да сте в течение с развиващите се технологии. Но сферата за споделяне на информация се променя толкова бързо, че по-добре внимавайте да не мигнете, защото ще изпуснете някоя важна иновация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>