Килимите – начин за оформяне на интериора

Вариантите да се използват контрастни цветове в интериора в съвременния дизайн са много. Класическите цветове за съставяне на контраста са черно и бяло.

Ако интериора е само в тези цветове, то и килимите могат да бъдат подбрани в съответствие с него: черни, бели или двуцветни.Така се постига цветово единство при оформяне на стаите.

Разбира се не е задължително да се стараете да избирате един цвят с контрастен оттенък. Например, много добре ще изглежда в синьо – бял интериор постеля в черно – бяла гама. Тъмният под ще натовари пространството, а мокет в други цветове няма да се впише в интериора.

Много добро решение за дизайна за стая в контрастни цветове са разноцветните килими на райета. Важно е да се подберат такива нюанси, които са използвани във всеки аксесоар, за да се постигне завършен вид на интериора.

По такъв начин постелята на пода в контрастния интериор може да изпълнява най-разнообразни функции. Основното е да се вземат под внимание правилата за стила и цвета в дизайна.

С помощта на различни акценти, създадени в интериора, може да се достигне желания ефект. В ролята на акцент успешно се включва контрастният по отношение на другите цветове килим. Яркият, с нищо не влизащ в интериора мокет – това е и оригинален, и рискован начин за декор на помещение.

В стая, оформена в тъмни цветове, незаменим е яркия, набиващ се в очите цвят на който и да е аксесоар. Например, контрастно оранжеви килими. Такъв цвят на пода в стаята ще освежи мебелите и другите тъмни предмети на декора. Такъв цвят не позволява помещението да изглежда мрачно, а го напълва със светлина.

За използването на контрастните килими в интериора има основни правила.

Ако искате да подчертаете цвета на мебелите, то е най-добре да изберете мокет с наситени цветове. На неговия фон ще се откроят всички еднотонни елементи на декора.

Контрастните цветове на постелята на пода не трябва да съвпадат дори с нюансите на мебелите. В противен случай акцентиращият ефект отпада и не могат да се откроят мебелите, дори визуално ще се намали площта на помещението.

В много светъл интериор колоритните килими с необичаен цвят, могат да променят не само впечатлението от интериора, но и да повлияят приятно на настроението на обитателите на стаите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>