Ефективни методи за отпушване на канали

Малко са хората, на които им се е отдала възможността да избягат от неприятната изненада запушени канализационни тръби, което носи след себе си маса неудобства. В кухнята отведнъж се натрупва камара от не измити съдове, не може да се извършат и елементарни хигиенни процедури.

Какво да се прави, какви мерки да се вземат за отпушване на каналите? Естествено, намесата на професионалистите по почистване на канализацията позволява бързо решаване на този проблем. Правилният подход позволява и сами да се справите със запушването.

Основна причина за възникване на запушването в канализационните тръби е натрупването на битови отпадъци – остатъци от сапун, прах за пране, косми, козина от домашни любимци, мазнини, хранителни отпадъци. За да е правилно и ефективно отпушването на каналите е необходимо да се придържате към следните последователни действия:

– Да се освободи отвора на сифона от отпадъците;
– Да се използва ръчна вакуум помпа;
– Да се ползва сода за хляб и гореща вода.

Содата за хляб съдейства за образуване на алкална среда в тръбите и така се отделят напластените отпадъци. Освен това тази процедура не само почиства, но и дезинфекцира тръбите отвътре.

Още един не по-малко ефективен метод за отпушване на каналите – използване на сода за хляб и оцет.
Насипете в отвора половина чаша сода за хляб и залейте със същото количество оцет. Затворете отвора с тапа и оставете да действа два часа. След изтичане на необходимото време налейте гореща вода.

Тази процедура разтваря отлаганията по вътрешните стени на тръбите. Резултатът е добро почистване на тръбите.

Следващият метод за отпушване на каналите се състои в прилагането на комбинацията сол и сода за хляб. Насипете в отвора на мивката по половин чаша от всяка съставка, залейте с гореща вода. Оставете да действа през нощта като не ползвате канализацията. На сутринта промийте канализационните тръби с голямо количество течаща вода.

Естествено, най-добрият начин да се избегне запушването на канализацията това е своевременната профилактика, която ще предотврати образуването на плътни напластявания.

Най-разпространеният и лесен начин за профилактика е периодичното наливане в тръбите кипяща вода. Добре се отразява и 2 в 1 – сода за хляб и оцет, широко прилаган метод за отпушване на каналите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>