Необходимост от складове под наем

Необходимостта от складове под наем и складови помещения е очевидна. Определящите параметри, които се отчитат при избор на складови помещения, са площта, местоположението, удобен превоз и развита инфраструктура. Много е важно и месторазположението на склада по отношение на транспортни магистрали.

За заинтересованите лица складовете под наем са отговорно мероприятие. Нужно е да се отчитат много параметри: време, необходимо да се стигне до склада в зависимост от времето през денонощието, липса на задръствания, а така също и правилна организация на зоната.

Пред фирмите, занимаващи се с отдаване на помещения под наем, стои задачата да намерят оптимално съчетаване на потребностите за бизнеса на клиентите, решили да ползват складови помещения. Трябва добре да се организира складовата площ, да се изчислят търговските потоци, да се подготвят документите.

Едно от изискванията към сегашните складови комплекси е да са със съвременно техническо оборудване. Складовите под наем трябва да са с качествени системи за безопасност и комуникации.

За много наематели, занимаващи се с дейности, свързани с хранителни продукти или хранителни полуфабрикати е много важен температурния режим на склада за съхраняване на същите. Това изисква от собствениците на складове да имат хладилни камери на разположение на клиентите. Същевременно са необходими и складове с нормална температура за друга категория стоки или суровини.

Необходимостта от складове под наем
не само се увеличава, но и изискванията на клиентите непрекъснато се променят. С отворените граници за търговия естеството на стоките се променя, а това налага промяна и в изискванията за съхранението им.

С вноса на техника възниква и проблема за предлагане на помещения с голям капацитет и съответното оборудване. Доброто оборудване на складовите помещения може да удовлетвори всички изисквания на клиентите.

Фирмите производители не винаги имат достатъчно средства да поддържат свои складове за продукцията. Реално и това не е необходимо. За това те ползват складове под наем, оборудвани според изискванията на тяхното производство. Често пъти стоките се оставят и на отговорно пазене.

За обслужване на склада се предоставя необходимата товаро-разтоварна техника. Персонала на собственика на складовите помещения може да поеме отговорността за всички дейности по съхранението на товарите. В такъв случай не е необходимо да се поддържа от наемателя допълнителен персонал, да се губят време и пари за нови работници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>