Отпушени канали и промити тръби

Отпушване на канали и промиване на канализацията не са от лесните мероприятия и за това с тях могат да се справят най-добре професионалистите. В домашни условия е много трудно да се определи къде точно е запушването, какво е състоянието на канализационните тръби.

Като се обърнете към фирма, извършваща отпушване на канали, може да сте уверени, че ще получите квалифицирана помощ и професионалистите с помощта на специално оборудване ще открият точното място на проблема.

Причините за запушването на тръбите могат да бъдат най-различни. Това са преди всичко отпадъци от храна, попаднали малки предмети в канализацията, остатъци от сапун, косми, козина от домашни любимци и други.

Отпушването на каналите е възможно да се направи по различни начини. Най-разпространения от тях е механичният.Той помага да се избавим от проблема, но трябва да имаме предвид диаметъра на тръбите, разположението и състоянието им. Понякога е по-лесно да се сменят тръбите отколкото да се почистят. Разбира се, за механичното почистване се използва специална техника с определени накрайници, но има много ограничения, свързани с тръбите и причините за запушването.

Хидродинамичният начин за отпушване на каналите може да унищожи и най-старите засъхнали отлагания по тръбите. При него в тръбите се подава силна струя вода под налягане. Водата много добре премахва следите от миещи и химически средства.

Определено отговорно е записано в инструкцията за ползване на химически средства за почистване на ръбите да се използва голямо количество вода за да се отстранят остатъците от химическите средства. Нали отложените химически вещества могат да повредят тръбите и след време да се получи теч.

Много от нас не веднъж са се сблъсквали със запушване и са избирали сами да се справят с проблема. Но малко са тези, които са се замисляли колко е опасно това. При неправилно определяне на причината, довела до запушване, може да се направи нещо неправилно и да влоши и без това сложното положение.

Трябва да се отчитат много фактори, влияещи на състоянието на тръбите, на локализиране на проблемното място и на много други.

Самостоятелно вие не можете да направите пълно отпушване на каналите. Вие ще отворите малко пространство, през което да се промъкват отпадъчните води. Това не означава, че проблема е решен.

Квалифицираните специалисти използват специално оборудване, техника и са способни да ви отърват от всички отлагания, да проверят състоянието на тръбите и да предотвратят възникването на нови запушвания в близко бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>