Оформяне на гражданска отговорност

Отделното оформяне полицата на задължителната застраховка гражданска отговорност позволява да се избегнат неудобствата, свързани с човешкия фактор или лошо организирана работа в офиса на застрахователното дружество. Обикновено този начин за сключване на договора не е свързан с допълнителни разходи за клиента. Трябва да се разгледат и някои аспекти на дистанционното сключване на договора.

Да се поръча полица за гражданска отговорност чрез интернет позволяват както официалните сайтове на застрахователните компании, така и независимите дружества. Процедурата почти винаги предвижда телефонен контакт със специалист за уточняване на заявените сведения и уговорка на технически въпроси (предаване на документа, плащане). В резултат клиента получава вече оформената полица, която трябва само да подпише.

Срокът на доставка се определя от застрахователната фирма и обикновено е от денонощие до няколко дни. Разплащанията се правят по банков път или в брой.

Като недостатък на онлайн застраховането може да се посочи ограничението на територията за доставка и неудобното време. Съществено удължаване на процедурата може да се получи при допусната грешка при оформяне на документите.

В същото време възможността за оформяне на гражданска отговорност чрез интернет с бъдещо получаване на полицата в къщи или на работното място често се оказва полезна. Много водачи на МПС по този начин икономисват време, което оправдава посочените недостатъци.

За да се оформи онлайн полица е необходимо да посочите вида на превозното средство. Трябва да се попълни предложената форма последователно – стъпка по стъпка, с което се подава нужната информация, на основание на която се оформя виртуалния документ. След онлайн разплащане полицата за гражданска отговорност се изпраща на застрахования по електронната поща. Договорът, изпълнен в такъв формат, юридически по нищо не е различен от хартиения аналог.

Безусловно, даденият начин за оформяне на застраховките е много удобен за водачите на МПС. Той е достъпен денонощно, а да го ползваш може даже от автомобила.

За покупка на гражданска отговорност чрез интернет трябва да се спазват някои условия. За да ръководи сам процедурата на застрахования са му необходими интернет, свободно време за внасяне в програмата на необходимите сведения и някои други действия. Необходим му е и платежен документ (обикновено банкова карта).

Практиката показва, че е добре да се развива и застраховането в офисите на фирмите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>