Партньорски хороскоп – основание за анализ

Много известни астрологични статии са посветени на любовта и брака. Съдържанието им цели да обясни на човека защо отношенията му с партньора са именно такива, а не други или какъв партньор да бъде предпочетен.

На какво се основават подобни препоръки в партньорския хороскоп?

На първо място това е отношението между зодиакалните знаци един с друг. Ясно е, че знаците, компоненти на тригон, т.е. принадлежащи към един и същи елемент, са свързани помежду си не само по определено сходство, но и взаимно са привързани. И обратно, знаците съставляващи един с друг квадратура, ще се отнасят отнасят един към друг по-предпазливо, отколкото с доверие. В добри отношения се намират един с друг знаците, съставляващи аспекта секстил.

На второ място при направата на партньорския хороскоп оказват влияние определени аспекти, например към коя планета-домакин принадлежат тези или онези знаци. Това оказва известна роля при избора на партньор. Така, ако съюзът Дева и Стрелец (квадратура, домакин Меркурий и Юпитер) може да се счита не само неблагоприятен, но и малко вероятен, то съюзът между Дева и Близнаци може да е нещо доста по-различно. Тези знаци също са в квадратура един с друг, но имат общ домакин – Меркурий, за което може да се окаже, че са подходящи.

Следващото ниво на анализ при партньорския хороскоп е сравняване на астрологичните карти. Това сравнение се нарича синастрия.

В този случай доброто съчетание между двама човека се определя от благоприятните аспекти, възникващи между важни точки в техните хороскопи. Към тях, преди всичко, се отнасят Слънцето и Луната, но могат да се разглеждат и други планети, особено Венера или Сатурн.

Траен съюз ще има и когато планетата на единия запълва мястото на занемарения сектор на другия. Този съюз ще бъде достатъчно хармоничен, даже ако между тези планети не възникват особено благоприятни аспекти, съветва партньорският хороскоп.

За изграждането на един добър партньорски хороскоп има значение и информацията, която носи положението на Венера в мъжкия, а Марс в женския хороскопи. По-просто казано, те показват тези качества, които привличат, създават основа за появата на истинските чувства. Ако тези две планети са и в хармоничен аспект, то се счита, че жената и мъжа са неустоимо привлечени един към друг.

Подходите са различни, но имат видима общност. Хората се привличат един към друг, ако имат еднакви интереси и взаимно се допълват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>