За популярността на естествения паркет

Екологичният произход на естествения паркет е основание да бъде предпочитан сред потребители и строители. Той притежава прекрасна звукоизолация, има добра устойчивост на износване и това определя дългия срок на ползването му.

За да изберете качествена паркетна дъска трябва да се съобразите не с цената, а с трайността на материала и възможността да се ползва много време. Така, например дървеното покритие от дъб е с висока устойчивост на износване, траен, красив и дълъг срок на експлоатация. Материалът от бук се отличава с еднакъв светъл нюанс, лесно се обработва. Интересен е и този дървен материал от габър, който се отличава с приемлива цена, влагоустойчивост и добра трайност.

Най-разпространените начини за полагане на естествения паркет са палуба, елха, мозайка. Може и да се предаде различна художествена стойност, но за целта е нужно да се изработи предварително проект за желания орнамент. Кой начин ще предпочетете решавате вие. Всичко зависи от това какво искате да имате след приключване реденето на естествения паркет. Трябва да не забравяте, че реденето на паркетните парчета не е трудна задача, но е много отговорна. За това е най-добре да я поверите на професионалисти, за да получите отличен резултат.

Добре е при вземане на решение за качествено дървено подово покритие собственикът да бъде наясно за отговорността, която поема. Той трябва да се погрижи за правилния избор, монтаж и пожизнена грижа за паркетното покритие.

За да ви служи паркетната дъска дълго време е необходим професионален подход към нейния монтаж. В най-добрия случай ползвайте професионалисти от фирмата производител, защото те най-добре познават всички положителни и отрицателни черти на избрания от вас вид. Ако за вас е ценно времето и искате в кратък срок да поставите естествения паркет, то го положете върху трупи.

Вярно е, че ще изгубите няколко сантиметра от височината, но този начин ще ви позволи да изключите всички влажни процеси. С какво ще бъде покрита паркетния под ще решите вие – лак или масло за дърво. Лаковото покритие защитава естествения паркет от влага и битово замърсяване. За да се задържи блясъкът за дълго и да не се появят драскотини, е добре да поставите под колелата на мебелите полимерни подложки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>