12113

Сертификат „Коректна фирма“ носи позитивизъм

12113За да бъде една компания винаги на „гребена на вълната“, особено когато става въпрос за бизнес, трябва да се предприемат някои ефективни и семпли постъпки. Една от тях е свързана с повишаване на качеството на предлаганите продукти и услуги. Но, как да се случи това?

Инвестирането в нови технологии и чисто технически средства, невинаги носи желания резултат. Въпросът е в промяна на настройката и нагласата, спрямо актуалните икономически закономерности. Когато определена фирма е коректна, както към своите служители, така и към бизнес партньорите си, тогава повишаването на търговските резултати е само въпрос на време.

Защото коректността и надеждността на една компания са лавинообразни процеси, които привличат след себе си позитивизъм и оптимизъм. С подобна задача се е заел и проектът на полската фирма СВОК, който има за цел изясняване, именно на реалния имидж на отделните компании и организации.

Този проект се нарича „Коректна фирма“ и се заражда през 2013 г. в Полша. Още в самото начало на инициативата се отбелязва висок интерес, не само от страна на обикновените потребители, но и на бизнес партньорите. Може да се каже, че потребителите отдавна са очаквали подобен проект, който да „посочи“ коректните и надеждни фирми.

Коректността предполага и повишено качество, което се отразява и на мненията, публикувани в Интернет пространството.

Представител на полския иновативен проект в България е Изследователският център на клиентските мнения, който е известен и като ICNKM. Неговата дейност започна през 2015 г., но за съвсем кратко време идеята „Коректна фирма“ доби изключителна популярност и вече над 15 000 български компании са част от нея.

Само за сравнение, получилите Сертификат „Коректна фирма“ в Европа са над 170 000. Това доказва, по един безспорен начин, мястото на проекта в развитието на икономическите процеси на Стария континент. Проектът „Коректна фирма“ не е създаден, за да отсъжда и отделя надеждните от останалите фирми. Именно в това се крие и неговият позитивизъм. Той е безпристрастен коректив на актуалните пазарни реалности. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>