За синхрон с технологиите – ремонт на покрива

Това лято решихме най-накрая и ние да направим ремонт на покрива, тъй като от няколко години имаме сериозен проблем с него, все тече при проливни дъждове и снегове. Необходимо бе да съберем средства, тъй като да се прави ремонт на покрива не е евтин, ами си е един скъпо струващ ремонт. Едни познати ни препоръчаха фирма, която се занимава с такива ремонти, и в крайна сметка точно нея наехме, тъй като офертата, която ни предложиха, беше много задоволяваща и прилична, а и самите работници доста симпатични.

Майсторите дойдоха, обясниха ни с подробности как ще протече този ремонт на покрива и влязоха в действие. Трябваше обаче да се изчака една седмица, тъй като прогнозата не бе благоприятна – очакваха се валежи, които биха препятствали този ремонт на покрива, а той, както е известно се извършва при сухо време. А покривът, както знаем, е едно от най-важните неща за една сграда, тъй като я защитава от всякакви природни явления, като град, сняг, дъжд, жега и т.н.

За нашия покрив майсторите посъветваха направо да сменим дървената конструкция, както и всички стари керемиди. Трябва да сме в синхрон с новите технологии и затова поръчахме нови керемиди, които са вълнисти и с приятни цветове, направени по специална технология, както ни убедиха и самите майстори. Тоест правят се с оцветена циментова маса, която се свързва с керемидата и по този начин не е възможно да се изтрие. Също така направиха и нова отводнителна система на покрива, сложиха още и подпокривно фолио и разбира се нови улуци. Целият ремонт на покрива продължи около 10 дена и резултатът се получи наистина фантастичен.

На няколко пъти до сега минаващи покрай къщата ни случайни хора се спират и разпитват както за фирмата, която ни направи ремонт на покрива, така и за самите керемиди, понеже те са наистина много интересни и будят възхищение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>