Тънкости при почистване на биде

Тоалетната чиния не е сама във водачеството на най-мръсните места в дома. Ако имате биде  редом то тоалетната чиния, трябва да знаете, че е също толкова важно неговото периодично почистване. Затова ето няколко практични съвети за почистване на бидето.

 

Не правете грешката да почиствате бидето чак когато има някакъв проблем с неговото функциониране. За да избегнете образуването на различни бактерии, трябва още със закупуването на бидето, да съберете необходимата информация за неговото почистване.

 

Ако купувате бидето отделно от тоалетната чиния, тоест то да не е от същата серия и марка, може да има разлика в материала, от който е направено то. Затова не можете да прилагате едни и също принципни на почистване както с тоалетната чиния. Отбележете си го, за да го знаете. Материалът от който е направено всяко биде може да бъде видян предварително, още онлайн, но и в приложените документи в опаковката.

След като знаете това и сте закупили биде различно от порцелановата тоалетна чиния, следва да се запознаете с възможностите за почистване. Първо трябва да забравите за белината, алкохолните разтвори и други силни детергенти. Те са абразивни и ще нарушат финитурата на бидето, а по-продължително използване ще обезцвети и дори доведе до напукване на бидето.

 

Най-добрият почистващ препарат за бидето е направен от топла вода и антибактериален сапун. Пропорцията е 4 към 1, или 4 чаши вода, 1 една чаша сапун. По-силен ефект може да има ако добавите и една чаша чист бял оцет.

 

Използвайте една кърпа за почистване на частите от външната страна на тялото и една кърпа за почистване на коритото. След почистване с мокрите кърпи, следва да минете всичко с една кърпа натопена само в топла вода, за да отмиете и остатъците от сместа, която сте направили за основното почистване.

 

Ако правите това почистване периодично, няма да позволите натрупването на нежелани бактерии и микроорганизми, респективно няма да ви се налага да правите кой знае колко сложни разтвори за почистване. Грижете се за бидето си, за да може да го ползвате дълготрайно, сигурно и да запазите неговия блясък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>