Хидродинамично отпушване на канали – плюсове и минуси

Хидродинамичното отпушване на каналите се смята за ефективна технология, осигуряваща нормално състояние на канализационната система. Основно собствениците на жилища за отпушване на каналите ползват ръчна вакуум помпа, химически препарати или почистване на тръбите със спираловиден тел за канали.

Проблемът със запушената канализация се счита за трудно разрешим, защото използваните начини го отстраняват не за дълго.

Решение на сложната ситуация е хидродинамичното отпушване на каналите, с помощта на което се отделят всички натрупани замърсявания и се възстановява изтичането на отпадъчните води.

Хидродинамична промивка се препоръча за профилактика на канализационната система, с което се удължава срока на нейната експлоатация. Така също хидродинамичното почистване е много ефикасно след ремонт в жилището, за да се отстранят насъбралите се строителни отпадъци в тръбопровода.

Когато стане въпрос за хидродинамично почистване на канализацията, много хора си представят големи машини и оборудване. Реално не стоят така нещата. Специализираните фирми за извършване отпушване на канали и промиване на канализационните тръби разполагат с различна по мощност техника и различни по диаметър дюзи.

За да се почистят тръбите в жилището се използва техника, която е лесно преносима и има подходяща за тази цел мощност. Независимо от малките параметри на хидродинамичната машина, то тя се отличава с висока производителност и отстраняване на запушвания с различна сложност.

С помощта на хидродинамичното оборудване, различно по мощност, се подава вода под налягане 150 атмосфера и повече в зависимост от диаметъра на тръбопровода. Като се имат предвид конкретните условия се избира и подходящата дюза за вкарване в запушената тръба.

Под влияние на силата корпусът пробива образувалото се запушване, а водата промива тръбата. Водата се подава в системата чрез гъвкав маркуч.

Някои от предимствата на хидродинамичното отпушване на каналите и промиване на канализацията са:
– високо качество и ефективност на почистване на системата;
– гаранция за запазване елементите на системата;
– добро почистване с водна струя, което удължава срока на експлоатация на канализацията;
– възможност за почистване на тръбите, независимо от броя и вида на извивките и разклоненията;
– екологична безопасност, защото не се ползват химически препарати;
– няма прах и замърсяване при работа с оборудването;
– не се нанасят механични повреди във вътрешността на тръбите.

Хидродинамичното почистване в сравнение с другите начини има само един недостатък – продължителност на процеса. Като се спазват всички технически изисквания, практически този начин на отпушване и почистване на канализационната система няма недостатъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>