5 вида финитура на модерните мебели за баня

Да кажем че сте видели достатъчно много оферти за мебели за баня и сте се запознали с вида материал използван за направата им. Нещата свързани с цвета, завършека (финитурата) на мебелите също стои по този начин. Всеки производител създава свои модели, които оцветява или завършва с финитура, която да има силно естетическо въздействие в интериора. Ето 5 вида финитури, които се иползват в съвременното моделиране.

Финиш с боя – това е гаранция за непрозрачно покритие на мебели, в цвят, който тотално може да се различава от естествения цвят на материята използвана за направата на шкафовете.

Финиш с багрилни вещества – понеже те са сравнително по-модерни и технологично усъвършенствани, багрилните вещества подсилват естествената красота на дървения материал на шкафа или друг вид материя използван за направата му. Така те предлагат богат и наситен цвят, и ново измерение във визуалното възприятие.

Глазура – толкова характерна за фаянса и гранитогреса, глазурата е полупрозрачна като финиш и придава много силен акцент на естествената материя, дълбочина, мат или гланц, в зависимост от избраната характеристика.

Ултравиолетово покритие на водна основа – има същите качества като на споменатите финитури дотук, но няма фини прахови частици и не излъчва вредни и токсични елементи. Това е по-модерен метод за завършек на повърхности и може мебелите да са по-скъпи.

Лакирани мебели за баня тази финитура се прилага върху вече боядисани или оформени шкафове, като им добавя значителен протекционен слой. Затова мебелите с нанесен лак върху им много често са просто основния материал, с лаково покритие, така че да показват своето естествено цветово присъствие. Лакът може да е както цветен, така и прозрачен, изборът пак зависи от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>