Мече от рози - най-добрият аналог на живи цветя

Мече от рози – най-добрият аналог на живи цветя!

Празниците са цяла гама от емоции, включително не само като очакване, но и като вълнение. Ще ви хареса ли подаръка? Дали изборът ви няма да предизвика разочарование, няма ли да бъде хвърлен на отдалечения рафт? Прочетете още Мече от рози – най-добрият аналог на живи цветя!

10

Майстор за шпакловка при планиран ремонт

И така, време е за дълго планиран ремонт! Спестили сте пари, закупили сте материали и дори, може би, сте си взели ваканция за такъв повод. В крайна сметка този път решихте да направите всичко сами. Заслужава уважение. Прочетете още Майстор за шпакловка при планиран ремонт

vidove-krditi

Какви са видовете кредити?

Налични са много финансови инструменти, които се различават по отношение на вида, сумите или финансовото състояние на хората, към които са адресирани. Всеки човек осъзнава, че трябва да спестява за неочаквани разходи – ремонт, закупуване на автомобил, ваканционно пътуване и т.н. Действителността обаче е такава, че често парите не ни достигат и изпадаме във финансово затруднено положение, когато непредвидените разходи са по-големи от това, което сме успели да заделим. Това прави бързите кредити все по-популярни, още повече, че не винаги е възможно да се възползвате от банков кредит. Прочетете още Какви са видовете кредити?

10

Счетоводни услуги на транспортна фирма

Откриването на собствена транспортна компания е много обещаващ и печеливш вид бизнес. Но когато организирате подобни дейности, е важно да вземете предвид редица съвети. Прочетете още Счетоводни услуги на транспортна фирма

luksozni_apartamenti_kashti5

Зелени растения и билки, които се отглеждат на балкона на апартамент под наем в София

Вашата градина на балкона, терасата в апартамент под наем в София или дори само в кутия на перваза на прозореца е чудесна възможност по всяко време да имате достъп до самостоятелно отгледани билки и подправки. Затова този път, със съдействието на Unique Estates ще ви разкажем как лесно и без усилие да създадете своя собствена градина от свежа зеленина.

Подправки

Ами ако ви трябват само няколко пресни листа босилек или мента, за да приготвите ястие, а магазините продават само цели саксийни растения? Ако рядко ги използвате и няма нужда от цял ​​храст, то той най-вероятно ще изсъхне в хладилника, след еднократна употреба и в крайна сметка ще бъде изхвърлен.

Следващият път, когато купите саксия с босилек, мащерка, розмарин или други билки, за да приготвите вечеря, ги трансплантирайте в по-голяма саксия на балкона или в кутия на перваза на прозореца. Тези растения понасят добре непостоянното умерено време и ако ги поливате редовно, те ще ви радват със сочната си зеленина дълго време.

Прясна салата и зелен лук

По принцип всеки знае, че покупката на зелен лук през пролетта е почти грях, защото е лесно да го отгледате сами. Ако не сте успели да засадите лук през пролетта, тогава няма значение – засадете най-обикновените луковици в саксия, полетата им са добри и много скоро ще ви зарадват със зелени пера. И когато купувате салата в саксии, оставете няколко листа и засадете останалата до лука. Така скоро ще отгледате първата си зелена реколта.

Рукола

Горчиво-пикантната рукола често се среща в салати, пици и топли ястия. Ако искате също да го добавите към обяда или вечерята сигурно вече сте забелязали, че руколата бързо изсъхва и се влошава. Но добрата новина е, че може да се сее и отглежда дори на балкона на апартамент под наем в София.

Засадете я от ранна пролет до есента и след месец ще може да съберете първите листа. Основното нещо е да вземете плодородна почва, да не засявате семената твърде дълбоко и да ги поливате добре.

Копър

Традиционната кухня е невъобразима без копър. Посейте семена в саксия с пръст, поставете я на балкона, поливайте редовно и много скоро ще забележите първите стръкове копър. Не забравяйте, че копърът бързо израства и стъблата стават жилави, така че това е няколко пъти на сезон. Нецъфтящите храстовидни сортове са най-подходящи за отглеждане на балконите на апартаменти в София.

Широколистно зеле

Широколистното зеле е истинска витаминна бомба, която много лесно се отглежда на терасата. Посейте го направо в градината или поставете тъмно място. Той не обича пряката слънчева светлина, както много други растения с тъмни листа. Използвайте здрави листа за сутрешните си смутита или правете зелеви чипсове до първия сняг.

Основното е да обърнете внимание на растителния сорт, тъй като някои от тях могат да растат до значителен размер и не са подходящи за отглеждане в кутия на перваза на прозореца.

Повече инфо за апартаменти под наем в София на адрес: www.ues.bg.

Accountant

Какво не трябва да правите при регистрация на фирма

Почти сто процента от въпросите постъпващи за регистрация на фирма са относно какво трябва да направите. В този текст малко нестандартно посоката е към обратната страна – какво не трябва да правите, за да не компрометирате успешния и дългоочакван старт на вашия бизнес. Следвайте Регистратко съветите, за да научите повече.

Не бъдете самоуверени. Регистрацията на фирмата е сериозно начинание изискващо познание в сферата, ползвайте специализирани услуги като Регистратко. Там където не можете да се справите сами, идва помощта от специалисти в агенция създадена са извършване на цялостната услуга. Когато влезете в ролята на всезнайковци, може да се окажете в ситуация, че не знаете каквото трябва и да забавите старта на регистрацията.

Не оставяйте нещата на случайността. След самоубеждението, че не знаете достатъчно и че е време да оставите регистрацията в ръцете на специалисти, то отделете време за избора им. Ако просто ей така изберете агенция, без да я проучите, може да останете разочаровани от резултата. Интернет ви дава възможност да проверите възможно най-много компании занимаващи се с регистрация на фирма. Прочетете всички за всяка, за да имате повече опции преди крайния избор.

Не си позволявайте своеволия. Регистрацията на фирмата се случва безпроблемно и бързо, ако следвате инструкцията на специалистите. Не случайно сте поверили нещата на тях, сега обаче трябва да изпълните изискванията им и да предоставяте информацията навреме; да подписвате документите да ги връщате обратно и т.н.

Ще се изненадате, но хората регистриращи фирми избират много често неподходящи направо изумителни имена за своята компания. Трябва обаче внимателно да подбирате името. Например при регистрация на ЕТ, трябва да спазите законовите изисквания свързани с името на фирмата. При ООД и ЕООД, е желателно да се избягват гръмки думи от света на бизнеса и съкращения с букви. Също така фамилните имена, масово разпространени в страната, хич не са за препдочитане.

Това бяха само малка част от съветите какво не трябва да правите при регистрация на фирма. Спазването на препоръките ви гарантира, че няма да подходите безотговорно към един от най-важните моменти в професионалното ви бизнес развитие.

Нашата цел – дейни куриери

Развитието на търговията, включително и на онлайн пазаруването, доведе до засилване необходимостта от куриерски услуги. За да се справят с всички предизвикателства на услугата, собствениците на този бизнес подбират много внимателно своя персонал. Прочетете още Нашата цел – дейни куриери

Луксозен апартамент под наем в нова сграда

Придобиване на апартамент в нова сграда е много добро начало. Ако обаче, нямате възможност да сте собственик на жилище в ново строителство, винаги може да потърсите луксозен апартамент под наем.

Какво да очаквате от покупка на апартамент

След като парите за апартамента в новата сграда са платени, къщата е завършена и предадена, щастливият собственик може да се премести в него. Разбира се, няма нищо по-хубаво от този момент. Но радостта от дългоочакваното настаняване може да бъде засенчена от невъзможността да се настаните в жилището, поради масата „несъвършенствата“ в него.

Какво да правим в подобна ситуация

От една страна може сами да се заемете по отстраняване на всички дефекти, които включват изтичащи кранове и разбити панти на вратите и дограми. Последните може да не са плътно монтирани, може да има грозна замазка на пода и дори строителни отпадъци, останали след строителите. Разработчикът, разбира се, може да реагира отрицателно на вашите изисквания, като се позовава на сертификата за приемане, подписан с комисия. Тогава на вас като нов стопанин остава да предприемете действия.

Това, разбира се няма да се случи, ако се доверите на луксозен апартамент под наем.

Обикновено такива жилища са уредени, установени, направени и на потенциалния наемател, остава само да се събуе и да живее.

Има и един друг момент, в който, ако наемателят желае да прави някакви промени по жилището, това трябва да се упомене изрично в договор. Такъв трябва да е съгласуван между двете страни – наемател, наемодател.

В случай на несъгласие, двете страни трябва да предоговорят отношенията, иначе може да се стигне до съда. Всъщност, според закона, наемодателят може да поиска обезщетение за щети, като вземе предвид неустойката.

Довършително или свободно оформление

В договора за продажба или наемане, трябва да е посочено състоянието на апартамента в момента на приемането. При липса на тези условия състоянието на апартамента се определя от това, как трябва да се наеме жилище: завършено или със свободно оформление.

В апартаменти с безплатно оформление, може да има вътрешните прегради инсталирани от гипсови материали или други.

Наемателят е длъжен да обърне внимание при наемането на своя дом. Луксозен апартамент под наем не изискват да се задълбавате в такива случаи. Ако, обаче наемате апартамент от вторичния пазар или в нова сграда, след завършено строителство, трябва да обърнат внимание на това. От значение е работата на канализацията, вентилационната и водоснабдителната система. Важно е, още да се провери остъкляването, закрепването на радиаторите и т.н.

Ето защо, преди да се уреди документацията по наемане и отдаване, агентът за недвижими имоти Unique Estates ще е проверил всичко: електричество, водопровод, състоянието на прозорци и врати, подови настилки, тапети, наличието на водомери и електромери и т.н.

В заключение: Много важно е да обърнете внимание на всички нюанси, внимателно да проучите договора за продажба. И, разбира се, трябва да подпишете документи само, след като огледате апартамента.

Препоръчваме ви да посетите: www.ues.bg.

Лятна почивка

7 начина да направим пикника приятен и лесен

Топлото време вече е на лице, зеленината и природата ни очакват, а с тях е настъпва и момента, когато всеки може да грабне раницата и сака и да се запъти на чудесен пикник. Покрай това, може и да се сдобие, след оглед и с мечтан луксозен имот.

Предлагаме някои интересни насоки дадени ни от агенция Unique Estates:

Знаете ли, че храненето сред градинка, парк или в гората е изключително здравословно. С него не само храната е по вкусна, но и всяко сетиво на организма поема нужната наслада. Така очите се радват на зеленината и слънцето, дробовете се изпълват със свежестта на цъфнали храсти и цветя, а ушите ни се вслушват в омайните песни на птичките по клоните на дърветата.

Време е да опаковате багажа, а за целта сме подготвили няколко тактики, които може да са ви от полза. Разгледайте междувременно и адрес: www.ues.bg, предложения за луксозни апартаменти и къщи.

За целта, може да се оборудвате с допълнителни аксесоари, които значително ще улеснят пикника и ще направят миговете още по-приятни:

1. За да съхраните чая и кафето за дълго топли предвидете термос или термо чаша. За студените питиета, осигурете си хладилна чаша. Така до края на деня ще може да разчитате на свежестта на водата, приятния аромат на студената бира и дори нежно охладената бутилка вино.

2. Във веригите магазини вече се продават множество аксесоари за пикник. Така ако желаете да сте многофункционални, може да потърсите чанта, която става и маса.

3. За да не мъкнете излишни одеяла, осигурете си олекотена и мушамена постелка за тревата. Такава лесно се навива и помества дори в раницата за пикник, без да отнема излишно пространство.

4. Отново в магазините за пикник аксесоари могат да се намерят подходящи сенници, които лесно и бързо да монтирате на поляната и под дървото, за да избегнете падането на листа в храната си.

5. Предвидливо може да си вземете цял сервиз за ножове, с отварачка за вино. Такива устройства са пригодени за път и са много практични и леки за пренасяне.

6. За да не се налага да миеш или връщаш мръсните чаши, чинии и прибори в дома, подсигури си такива за еднократна употреба. Не забравяй обаче след приключване на пикника да събереш и изхвърлиш всички непотребни и замърсяващи околната среда посбия.

7. Ако страдаш от болки в кръста или други ставни заболявания, то не забравяй и стола с облегалка за пикник. Може да разгледаш многообразието от предложения за сгъваеми столове. На пазара те се предлагат, както поотделно, така и в комплект или с маса.

Разбира се почитателите на пикника, които не изпускат нито една възможност за организиране на такъв, може да имат редица други идеи, но ние спираме до тук и желаем приятен пикник на всеки! Можете да направите и дълги маршрути с ферибот, кола, пак, ферибот, пак кола.

Светваме ви още и да посетите ues.bg, за да разберете за интересни предложения за луксозни имоти.

За популярността на естествения паркет

Екологичният произход на естествения паркет е основание да бъде предпочитан сред потребители и строители. Той притежава прекрасна звукоизолация, има добра устойчивост на износване и това определя дългия срок на ползването му. Прочетете още За популярността на естествения паркет