luksozni_apartamenti_kashti5

Зелени растения и билки, които се отглеждат на балкона на апартамент под наем в София

Вашата градина на балкона, терасата в апартамент под наем в София или дори само в кутия на перваза на прозореца е чудесна възможност по всяко време да имате достъп до самостоятелно отгледани билки и подправки. Затова този път, със съдействието на Unique Estates ще ви разкажем как лесно и без усилие да създадете своя собствена градина от свежа зеленина.

Подправки

Ами ако ви трябват само няколко пресни листа босилек или мента, за да приготвите ястие, а магазините продават само цели саксийни растения? Ако рядко ги използвате и няма нужда от цял ​​храст, то той най-вероятно ще изсъхне в хладилника, след еднократна употреба и в крайна сметка ще бъде изхвърлен.

Следващият път, когато купите саксия с босилек, мащерка, розмарин или други билки, за да приготвите вечеря, ги трансплантирайте в по-голяма саксия на балкона или в кутия на перваза на прозореца. Тези растения понасят добре непостоянното умерено време и ако ги поливате редовно, те ще ви радват със сочната си зеленина дълго време.

Прясна салата и зелен лук

По принцип всеки знае, че покупката на зелен лук през пролетта е почти грях, защото е лесно да го отгледате сами. Ако не сте успели да засадите лук през пролетта, тогава няма значение – засадете най-обикновените луковици в саксия, полетата им са добри и много скоро ще ви зарадват със зелени пера. И когато купувате салата в саксии, оставете няколко листа и засадете останалата до лука. Така скоро ще отгледате първата си зелена реколта.

Рукола

Горчиво-пикантната рукола често се среща в салати, пици и топли ястия. Ако искате също да го добавите към обяда или вечерята сигурно вече сте забелязали, че руколата бързо изсъхва и се влошава. Но добрата новина е, че може да се сее и отглежда дори на балкона на апартамент под наем в София.

Засадете я от ранна пролет до есента и след месец ще може да съберете първите листа. Основното нещо е да вземете плодородна почва, да не засявате семената твърде дълбоко и да ги поливате добре.

Копър

Традиционната кухня е невъобразима без копър. Посейте семена в саксия с пръст, поставете я на балкона, поливайте редовно и много скоро ще забележите първите стръкове копър. Не забравяйте, че копърът бързо израства и стъблата стават жилави, така че това е няколко пъти на сезон. Нецъфтящите храстовидни сортове са най-подходящи за отглеждане на балконите на апартаменти в София.

Широколистно зеле

Широколистното зеле е истинска витаминна бомба, която много лесно се отглежда на терасата. Посейте го направо в градината или поставете тъмно място. Той не обича пряката слънчева светлина, както много други растения с тъмни листа. Използвайте здрави листа за сутрешните си смутита или правете зелеви чипсове до първия сняг.

Основното е да обърнете внимание на растителния сорт, тъй като някои от тях могат да растат до значителен размер и не са подходящи за отглеждане в кутия на перваза на прозореца.

Повече инфо за апартаменти под наем в София на адрес: www.ues.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>