vidove-krditi

Какви са видовете кредити?

Налични са много финансови инструменти, които се различават по отношение на вида, сумите или финансовото състояние на хората, към които са адресирани. Всеки човек осъзнава, че трябва да спестява за неочаквани разходи – ремонт, закупуване на автомобил, ваканционно пътуване и т.н. Действителността обаче е такава, че често парите не ни достигат и изпадаме във финансово затруднено положение, когато непредвидените разходи са по-големи от това, което сме успели да заделим. Това прави бързите кредити все по-популярни, още повече, че не винаги е възможно да се възползвате от банков кредит.

Препоръките на БНБ, въведени преди няколко години, означават, че банките са длъжни да извършват обстойни проверки на всяко лице, кандидатстващо за заем. Те са длъжни да прилагат много по-строга политика и не отпускат заеми на хора с финансови задължения с просрочия и хора с проблеми със съдя изпълнители. Тоест клиентите с лоша кредитна история в ЦКР се смятат за рискови и е голяма вероятността да им бъде отказан заем. Хората, които търсят заеми без справки, трябва да използват услугите на небанкови финансови институции, които предоставят такива кредити.

Отказът за отпускане на банков заем получават предимно тези хора, които не отговарят на критериите за доходи. Решението на този проблем могат да бъдат небанковите заеми. Това са задължения, предоставени от кредитни компании. Въпреки че имат по-либерален подход към отпускането на заеми от банките, те са надеждни институции. Действието им е ограничено от закона – включително Гражданския кодекс, Закона за потребителския кредит и Закона за лихварството.

 

Бързи пари назаем

Най-важните характеристики на небанковите заеми са:

  • възможност за кандидатстване 24 часа в денонощието, 365 дни в годината;
  • висока наличност за хора с различно финансово състояние (доходите не трябва да бъдат толкова високи, кредитоспособността може да включва и доходи от социални помощи, надбавки, осигуровки, наеми и др.);
  • често се приемат и малки просрочени задължения в ЦКР;
  • те се одобряват много бързо и много от тях могат да бъдат получени само за 15 минути;
  • такива заеми могат да се използват от пълнолетни граждани, които живеят и работят на територията на страната.

Източник: https://vsichki-krediti.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>