Спални – основна мебел за спалното помещение

Желателно е в стаята за спане да има възможно по-малко мебели като за избора на всеки един от тях се подхожда много внимателно. Доказано е, че интериора на помещението влияе пряко на психиката на човека, а от изборът на спалните зависи качеството на съня и здравето на спящия. За това трябва да се обръща внимание на редица фактори: удобството, цвят, размер, функционалност. Екологичният материал за изработката им е задължителен.

Спалните са сърцето на спалното помещение и те трябва да са удобни и практични. Добре е преди да се започне търсенето на тези важни мебели да се знаят размерите на стаята, за да се избере подходящото легло. То трябва да бъде ергономично и просторно толкова, колкото позволява размера на стаята. При избора задължително се уверете в надеждността на спалните, тяхната трайност и безопасност.

В зависимост от размерите на стаята, малка или голяма, подходът към избор на легло се отличава. За просторното помещение могат да се разглеждат всякакви варианти, даже и тези, направени от масивно дърво. За малките стаи се налагат малките по размер спални. Когато се разглежда материала, от който се произведат леглата, то най-трайни са металните, дървените и, за учудване, плетените. Обърнете внимание на основата на леглото – добре е тя да е направена от летви, а не от мрежа или пружина. Основната част на комфорта на съня се дължи на матрака. Трябва да е умерено еластичен и твърд, а преди да го купите е добре да полегнете на него за да го пробвате. Ако някой има проблем с опорно-двигателния апарат е добре да си потърси ортопедичен матрак. В търговската мрежа има и високи матраци, но преди това трябва да сте сигурни, че леглото ще понесе това натоварване. Ако леглото е евтино, има голяма вероятност при натоварването да се потроши.

Естествено външният вид на спалните се избира според създадения в помещението интериор, за това универсален съвет не може да се даде. Истината е, че ако имате нужда от допълнително място за съхраняване на дрехи, ще трябва да се снабдите с конструкция с чекмеджета. Има и такива, към които са добавени нощни шкафчета.
Разбира се, спалните комплекти решават лесно въпроса, свързан с необходимостта от място за дрехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>