10

Счетоводни услуги на транспортна фирма

Откриването на собствена транспортна компания е много обещаващ и печеливш вид бизнес. Но когато организирате подобни дейности, е важно да вземете предвид редица съвети.

Фирма за възстановяване на ДДС от ЕС 

Тази статия предоставя шест основни препоръки, които е препоръчително да се спазват при започване на транспортна дейност. Трудно е да си представим успешен бизнес без превоз на товари.

Малките, средните и големите предприятия трябва да транспортират и доставят стоки за различни цели. В същото време можем уверено да говорим за бързото развитие на транспортната индустрия. Така че защо не инвестирате парите си в откриването на надеждна и перспективна транспортна компания?

Първо вземете решение за формата и вида на данъчното облагане Препоръчително е веднага да определите формата на правене на бизнес. Тук най-предпочитан е дизайнът на индивидуалното предприемачество.

Второ – вземете решение за типа Преди да предприемете каквито и да било по-нататъшни стъпки, трябва да вземете решение за типа транспортна компания. Днес има няколко от тях: компании, които доставят дребни стоки на територията на един град.

Тук активно се използват малки камиони с товароносимост до 5 тона ; фирми, които предоставят транспортни услуги на юридически лица и транспортират стоки за магазини, складове и т.н. В същото време транспортирането на различни стоки се извършва не само в собствената им страна, но и в близкото чужбина. Тук вече се използват по-мощни хладилници; компании, които се занимават с превоз на сборни товари . За транспорт се използват автомобилни влакове, които „бродят“ в много страни, където има транспортни маршрути; фирми, които си сътрудничат с промишлени предприятия и извършват превози на различни видове стоки.

Най-често транспортирането се извършва в страната с трактори, самосвали и друга техника. има и посреднически транспортни компании. Те нямат собствен транспорт, но се справят с всички формалности – намиране на превозвач, попълване на необходимите документи, справяне с финансовия компонент и т.н. Трето – открийте банкова сметка

Ако ще отворите транспортна компания в дългосрочен план, трябва да имате текущата си банкова сметка. Това се дължи на факта, че много клиенти със сигурност ще проявят желание да плащат за услуги по банков път, чрез превод. При липса на банкова сметка клиентът може да бъде загубен. И като цяло винаги е необходимо да се открие сметка, както при работа с физически лица, така и при работа с юридически лица.

Последните, между другото, в 99% от случаите работят с банков превод. Четвърто – набирайте разумно персонал Качествената транспортна компания, която планира да остане на пазара за дълго време, просто се нуждае от квалифициран и надежден персонал, на когото може да се разчита.

По-специално се нуждаем от шофьори, счетоводители, механици и диспечер. Броят на наетия персонал ще зависи пряко от обема на автомобилния парк. За една кола например са ви необходими около трима шофьори. Присъствието на механик е задължително, ако във флота има повече от пет коли.

Пето – обърнете специално внимание на финансовия компонент Естествено, във всеки бизнес печалбата е на първо място, така че е изключително важно да се следи своевременното получаване на плащанията от клиентите. В някои случаи е приемливо забавяне до един или два месеца.

Възстановяване на ДДС от Европейския съюз

Тези подробности винаги трябва да бъдат отразени в договорите. Също така трябва да сте подготвени за определени разходи – закупуване на големи количества горива и смазочни материали, изплащане на заплати на служителите, закупуване на резервни части за автомобили, плащане на данъци и т.н. Практиката показва, че рентабилността на транспортните компании обикновено възлиза на между 20-40% от приходите.

Шесто – рекламираме се правилно Много е важно да работите компетентно с клиенти и да търсите поръчки. Трудно е да си представим стабилен транспортен бизнес без висококачествена клиентска база.

Ако компания, която предоставя услуги за превоз на товари, работи в повечето случаи с физически лица, тогава тук е необходимо да се съсредоточите върху такива видове промоция като реклама в Интернет, публикуване на реклами на хартия в магазините за битова техника, на спирките, входовете и т.н.

В ситуация, в която транспортна компания се фокусира повече върху работата с магазини, предприятия и други юридически лица, е възможно да привлече клиенти чрез изпращане на търговски оферти, сключване на споразумения с диспечерски компании, участие в търгове и т.н.

Изводи

Както можете да видите от статията, не е трудно да отворите собствена транспортна компания. Но най-много усилия и пари ще бъдат изразходвани за популяризиране на бизнеса. Много е важно да спечелите уважение на пазара на транспортни услуги, да намерите редовните си клиенти, да работите честно и за в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>